Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Κανόνες ασφαλείας για κολύμπι και θαλάσσια σπορ.

Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας εκπρόσωποι από τη Λιμενική Αστυνομία Βόλου και μας μίλησαν για κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούμε στο κολύμπι και στα θαλάσσια σπορ.
Προσοχή στη θάλασσα
- Ποτέ να μην τα αφήνετε μόνα τους μέσα ή κοντά σε νερό. Τα παιδιά χρειάζονται συνεχή επίβλεψη!- Να μην κολυμπούν με γεμάτο στομάχι. Μετά από ένα πλήρες γεύμα πρέπει να μεσολαβούν 2-4 ώρες μέχρι το μπάνιο. 
- Μη βασίζεστε στη χρήση συσκευών επίπλευσης (μπρατσάκια, κουλούρες κ.ά.) για την ασφάλεια των παιδιών σας. Να τους διδάξετε να κολυμπούν σωστά από μικρή ηλικία (συνήθως μετά τα 4 έτη ή ακόμα νωρίτερα).
- Να τους μάθετε ότι δεν πρέπει να κολυμπούν μόνα τους όταν η θάλασσα είναι ταραγμένη ή υπάρχουν θαλάσσια ρεύματα. 
- Αν πρώτα δεν βεβαιωθούν ότι τα νερά είναι βαθιά και ότι δεν υπάρχουν εμπόδια, να μην κάνουν βουτιές στη θάλασσα ή στην πισίνα.
- Φροντίστε να φορούν τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό (π.χ. σωστό μέγεθος σωσιβίου) αν τα παιδιά σας ασχολούνται με κάποιο θαλάσσιο σπορ.
- Μάθετε οι ίδιοι καρδιοαναπνευστική ανάνηψη ή επιλέγετε οργανωμένες παραλίες και πισίνες, όπου εκπαιδευμένοι ναυαγοσώστες θα μπορούν να σας παράσχουν τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ανάγκης.
- Δεν πιέζουμε τα παιδιά να μπουν στη θάλασσα με το ζόρι αν για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλουν, αλλά ούτε οι ενήλικες πρέπει να μπαίνουν αν δεν αισθάνονται καλά. Το κολύμπι είναι πάνω απ’ όλα διασκέδαση και όχι υποχρέωση.
- Προσοχή σε άγνωστες παραλίες και θάλασσες: Δεν αφήνουμε το παιδί να μπει μόνο του σε μια παραλία που επισκεπτόμαστε για πρώτη φορά, καθώς μπορεί στα ρηχά να έχει κοφτερούς βράχους, αχινούς ή να βαθαίνει απότομα.
- Αποκλείονται οι βουτιές σε άγνωστα μέρη. Ολοι μας, δυστυχώς, γνωρίζουμε και από μια τέτοια τραγική ιστορία παιδιού που παρέλυσε από μια μοιραία βουτιά.
- Δεν επιτρέπουμε στα παιδιά νυχτερινή κολύμβηση αν δεν είμαστε εμείς διαρκώς δίπλα τους. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και γνώση της παραλίας.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

  Τη Δευτέρα 22 Απριλίου επισκέφθηκαν το 9 ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας οι νοσηλεύτριες του Αχιλλοπούλειου - Γενικού Νοσοκομείου Βόλου,...