Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

    Σύμφωνα με το Άρθρο 95 του ν. 4823/2021 με θέμα: «Ενδοσχολική επιμόρφωση» και το άρθρο 96 με θέμα: «Συμμετοχή εκπαιδευτικών στην ενδοσχολική επιμόρφωση», πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας επιμορφωτικό σεμινάριο, συνολικής διάρκειας δύο(2) ωρών με εισηγήτρια τη δασκάλα της Γ΄τάξης  κ. Στάμου Σταυρούλα, στο οποίο συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί όλων των τάξεων. 
    Το θέμα της επιμόρφωσης ήταν: "Ο αγώνας μέχρι το 20" που είναι μια κατάσταση που σχεδιάστηκε και χρησιμοποιήθηκε από τον Brousseau στην αρχή της δεκαετίας του εβδομήντα και αποτελεί το γενικό παράδειγμα πάνω στο οποίο έχτισε και ανέπτυξε αρκετές πτυχές της θεωρίας του. 
    Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, ο βασικός ρόλος που διαδραματίζουν οι σχέσεις μεταξύ της λειτουργίας των γνώσεων του μαθητή γίνονται εμφανείς από τις συμπεριφορές του μαθητή και τα χαρακτηριστικά του, καθώς και του χώρου που περιγράφονται σε αυτό. 
     Οι ρόλοι των εκπαιδευτικών και των σχετικών διδακτικών προβλημάτων εντοπίζονται και περιγράφονται με τρόπο που προετοιμάζει τον αναγνώστη για τις ισχυρές έννοιες της Διδακτικού Συμβολαίου (Διδακτικής σύμβασης) και της Instrumentalization (Θεσμοποίησης) που επινοήθηκε αργότερα από τον Brousseau.
    Στο τέλος δόθηκε σχετική βεβαίωση στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν.
















Τις παρουσιάσεις μπορείτε να τις βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους.

"Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 20"
https://docs.google.com/presentation/d/1OjmqyZAiHhIOG9q4u7yVrMRUqscCEWG1/edit?usp=sharing&ouid=117601120443810633754&rtpof=true&sd=true 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

  Τη Δευτέρα 22 Απριλίου επισκέφθηκαν το 9 ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας οι νοσηλεύτριες του Αχιλλοπούλειου - Γενικού Νοσοκομείου Βόλου,...