Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ


Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 επισκέφθηκαν το 9ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας οι εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων Αττικής κ.κ. Χριστίνα Κοκκώνη και Έφη Τζοβάρα μεταφέροντας υλικό και είδη ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας καθώς και τρόφιμα για οικογένειες με ανάγκες του σχολείου μας.

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων συγκλονισμένοι από το δράμα που βίωσε η περιοχή μας πήραν την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς. Μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που μέσα στο δυστοπικό περιβάλλον που ζούμε αποτελεί αχτίδα φωτός. Μέσω του γονέα του σχολείου μας κου Κωστή Παπαδόπουλου, τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου των Μελισσίων ήρθαν σε επαφή μαζί μας και στα πλαίσια του προγράμματος συνεργατικών σχολείων αναπτύχθηκαν δράσεις μεταξύ των δυο σχολείων για το πώς βίωσαν οι μαθητές μας τα γεγονότα των πλημμυρών. Μέσω τηλεδιάσκεψης υπήρξε η πρώτη γνωριμία των μαθητών και εκπαιδευτικών της Τρίτης και της Τετάρτης τάξης των σχολείων μας.

Το υλικό που συγκεντρώθηκε παρελήφθη από εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Μαγνησίας και θα διατεθεί για τις ανάγκες των πλημμυροπαθών της πόλης μας. Ευχαριστούμε θερμά το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων για την πρωτοβουλία τους την οποία θεωρούμε ως απαρχή δημιουργικής συνεργασίας.









































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

  Τη Δευτέρα 22 Απριλίου επισκέφθηκαν το 9 ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας οι νοσηλεύτριες του Αχιλλοπούλειου - Γενικού Νοσοκομείου Βόλου,...