Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
















































 Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος Εράσμους του σχολείου μας, με τίτλο “Think and Create your Own Hobbies”, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη κινητικότητα του προγράμματος στο   107ο Δημοτικό σχολείο της Σόφιας στη Βουλγαρία, κατά το διάστημα 27/3/20022 – 1/4/2022. Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί  κ. Ευαγγελία Βέζου και η κ. Σταυρούλα Στάμου, που συνόδεψαν τις μαθήτριες Ευγενία Σκαμπάλη και Δήμητρα Τερλιγκάκη της Στ΄τάξης και την Σοφία Διανέλλου της Ε΄τάξης.

Η υποδοχή που επιφύλαξαν οι Βούλγαροι εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου στους ευρωπαίους εταίρους από τη Λετονιά, Τουρκία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα ήταν θερμή.

Τα παιδιά συμμετείχαν σε παρουσιάσεις και δράσεις σχετικές με τη θεματολογία του προγράμματος. Ακολούθησαν πολιτιστικές δραστηριότητες όπως η επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της Σόφιας, στην ιστορική πόλη του Plovdin( Φιλιππούπολη) με την Παλαιά πόλη και το Λαογραφικό μουσείο. Επίσης πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Techno Magic Land Museum, όπου τα παιδιά παρακολούθησαν επιδείξεις και πειράματα σχετικά με την υγιεινή διατροφή και την προστασία του περιβάλλοντος, στο Βοτανικό Κήπο όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν εκατοντάδες δέντρα και λουλούδια και να φυτεύσουν οι ίδιοι φυτά σε γλάστρες. (workshop

Τη δεύτερη μέρα του προγράμματος 29/3/2022 όλα τα σχολεία είχαν την ευκαιρία να συνδεθούν μέσω του google και να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις από μαθητές , τοπικών και χαρακτηριστικών φυτών κάθε χώρας.

Την τελευταία ημέρα του προγράμματος 31/3/2022 οι μαθητές όλων των χωρών φύτεψαν ένα δέντρο το “White Pine” στην αυλή του 107ου Δημοτικού σχολείου Χαν Κρουμ. Την ίδια ώρα οι εκπαιδευτικοί αξιολογούσαν τη συνάντηση στη Βουλγαρία και προετοίμαζαν τις επόμενες δραστηριότητες και μετακινήσεις. Το πρόγραμμα έκλεισε με την τελετή απονομής πιστοποιητικών συμμετοχής.

Τα οφέλη συμμετοχής των παιδιών στο πρόγραμμα είναι πολλά:

Συνεργάζονται με μαθητές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες, γνωρίζουν άλλα εκπαιδευτικά συστήματα, αποκτούν φίλους και γνωστούς σε άλλες χώρες, ενισχύεται η αυτοπεποίθησή τους και η δημιουργικότητά τους, δημιουργούν κοινή ευρωπαϊκά κουλτούρα ξεπερνώντας εθνικά στερεότυπα και τέλος γίνονται μέλη μιας πολυπολιτισμικής επιμορφωτικής εκπαιδευτικής κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

  Τη Δευτέρα 22 Απριλίου επισκέφθηκαν το 9 ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας οι νοσηλεύτριες του Αχιλλοπούλειου - Γενικού Νοσοκομείου Βόλου,...