Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ JELGAVA ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ


Την πρώτη ημέρα της 4ης κινητικότητας στη Λετονία συναντηθήκαμε στο συνεργαζόμενο σχολείο, Jelgavas Parlielupes Pamatskola. Παρακολουθήσαμε τη μεγάλη απόδοση των Λετονών μαθητών του δημοτικού σχολείου και περπατήσαμε στο σχολείο. Ένα παλιό σχολείο 40 ετών αλλά τόσο προηγμένο σε όλα!!! Αφού παρακολουθήσαμε παραδοσιακό λετονικό λαϊκό χορό, πήγαμε στο πιο δημοφιλές εργοστάσιο καραμελών of Jelgava για το εργαστήριο καραμελών. Τελικά είχαμε μια βόλτα στην πόλη στην υπέροχη Jelgava.

Τη δεύτερη ημέρα της κινητικότητάς μας στη Λετονία, ανακαλύψαμε την όμορφη πόλη Ρίγα. Είχαμε πανοραμική θέα από την κορυφή του πύργου Peterbaznica. Επισκεφθήκαμε τα μνημεία της πόλης. Είχαμε το δείπνο μας σε ένα από τα κάστρα που είναι από τον 14ο αιώνα. Ήταν αρκετά ενδιαφέρον να έχουμε το δείπνο στο πολύ παραδοσιακό στυλ εκείνων των ετών. Πριν από την επιστροφή μας στη Jelgava γευματίσαμε στο Lido. Την ίδια νύχτα είχαμε το δείπνο μας στο κάστρο Jaunpils που είναι από τον 14ο αιώνα. Ήταν αρκετά ενδιαφέρον να έχουμε το δείπνο στο πολύ παραδοσιακό στυλ εκείνων των ετών.

Την τρίτη ημέρα της κινητικότητάς μας, είχαμε τις δραστηριότητες της λέσχης ανάγνωσης. Είχαμε τηλεδιάσκεψη με τα συνεργαζόμενα σχολεία. Οι μαθητές από κάθε χώρα παρουσίασαν τους διάσημους και σημαντικούς συγγραφείς και το δικό τους έργο. Το απόγευμα επισκεφθήκαμε την τεράστια Εθνική Βιβλιοθήκη της Λετονίας, η οποία έχει 13 ορόφους και χιλιάδες βιβλία. Ο αρχιτέκτονας εμπνεύστηκε από το Κάστρο του Φωτός και το Γυάλινο Βουνό από τη λετονική μυθολογία. Το εργαστήριο marbling εκεί ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία για όλη την ομάδα. Απολαύσαμε τόσο πολύ το χρόνο μας.

Την τέταρτη και πρώτηημέρα της κινητικότητάς μας πήγαμε στο Jelgava Parlielupe, μία από τις τοπικές βιβλιοθήκες, όπου μάθαμε για την ιστορία της γραφής. Είχαμε ένα εργαστήριο καλλιγραφίας. Επιστρέψαμε στο σχολείο και κάναμε τις τελευταίες μας δραστηριότητες. Μετά την τελετή παράδοσης του πιστοποιητικού και της μασκότ ξεκινήσαμε για τις χώρες μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την εργατική και γενναιόδωρη συνάδελφο Jekaterina Leskavniece και τους συνεργάτες της Ligita και Lena, και φυσικά τη Διευθύντρια του Σχολείου για την οργάνωση και τη φιλοξενία σε ένα τόσο άνετο περιβάλλον.
 

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

  Τη Δευτέρα 22 Απριλίου επισκέφθηκαν το 9 ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας οι νοσηλεύτριες του Αχιλλοπούλειου - Γενικού Νοσοκομείου Βόλου,...